Menu

Menu

Automaty z jedzeniem – alternatywa dla bufetu i stołówki

Co oznacza pojęcie vending? Mało kto wie, że pod tym hasłem kryje się automat, którego celem jest zaopatrzenie człowieka w produkty, których potrzebuje. Z pewnością teraz na myśl przychodzi automat z kawą i herbatą na dworcu czy ze słodkimi przekąskami. Owszem, jednak to nie wszystko. Coraz popularniejsze są automaty vendingowe, które dostarczają jedzenie. I to bardzo różnorodne jedzenie.

Automaty z jedzeniem

Automaty z jedzeniem – dlaczego warto?

Podstawą prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu jest zbilansowana dieta. Bardzo istotne jest także spożywanie posiłków regularnie. Niestety… Często w pracy o tym się zapomina, nie zabierając ze sobą drugiego śniadania czy przekąsek na długi dzień. Efekty? Wzrastający głód, który utrudnia koncentrację, wzmaga drażliwość i osłabia. Jeśli na terenie placówki jest stołówka czy bufet, problem w zasadzie rozwiązany. Aczkolwiek, rzeczywistość branży gastronomicznej w dobie pandemii pokazała, że usługi, które wydają się oczywiste, mogą nagle zniknąć. I co wtedy? Dlatego właśnie warto zainwestować w automaty sprzedające jedzenie, które są zawsze niezawodne. Co więcej, pracodawca ogranicza w ten sposób koszty – nie ma potrzeby przygotowywania pomieszczenia pod stołówkę czy bufet, nie ma potrzeby zwiększania liczby pracowników do obsługi takiej biurowej kantyny. Dobrym rozwiązaniem jest zainstalowanie kilku automatów, zwłaszcza w dużych zakładach pracy czy jednostkach ogólnodostępnych. W ten sposób z maszyn korzystać może więcej osób w tym samym czasie. Obecnie automaty vendingowe dostosowane są do różnych form płatności – już nie tylko bilon, ale również karta płatnicza czy karta zbliżeniowa, więc nie ma też obawy, że nie będzie akurat wybranej przez konsumenta formy płatności.

Jedzenie z automatu może być zdrowe?

W przeważającej liczbie przypadków, automaty sprzedające jedzenie kojarzą się ze słodyczami. Owszem, kiedyś tak było. Jednak obecnie, klient sam może zdecydować o tym, co powinno być sprzedawane w zamówionym przez niego automacie. Możliwości są naprawdę bardzo duże. Coraz częściej wybierane są urządzenia, które oferują zdrowe przekąski. Co ważne, w zależności od specyfiki zakładu pracy czy obiektu użyteczności publicznej, w której maszyna ma stanąć, możliwe jest zaproponowanie odpowiedniego asortymentu. Przykład? Siłownia – napoje izotoniczne, batony proteinowe i produkty z odpowiednią suplementacją. Zakłady pracy – tutaj warto postawić na solidne przekąski. Można wybrać automaty, które serwują między innymi zupy czy kanapki. Dzięki temu pracownicy zawsze będą mogli sięgnąć po posiłek. I to posiłek zdrowy i sycący.

Przekąski z automatu a ich świeżość

Być może teraz pojawiają się wątpliwości – jak często wymieniany jest towar w automacie? Oczami wyobraźni widzimy wypłowiałe od słońca opakowania, które za szybą tkwią od dawna. Na szczęście, czasy takich praktyk już dawno odeszły w zapomnienie. Kanapki dostarczane są codziennie rano, zaraz po zrobieniu. Również ciepłe przekąski, jak chociażby zupy, są zawsze dostarczane tego samego dnia, kiedy zostały przygotowane. Nie ma więc obaw, aby jakiekolwiek produkty nie były świeże. Jedyna obawa to taka, że mogą one zbyt szybko zniknąć. Jednak kolejną zaletą rozwiązania, jakim są automaty sprzedające jedzenie, jest niezawodny serwis, który sobie z takim problemem poradzi.

Profesjonalne wsparcie nigdy nie zawiedzie

W takich sytuacjach, jak właśnie konieczność uzupełnienia asortymentu, przeprowadzenie niezbędnych prac serwisowych czy błyskawiczne naprawienie automatu, do akcji wkracza serwis obsługi automatów z jedzeniem. Wykwalifikowani pracownicy są do dyspozycji klienta, służą nie tylko konkretną radą, ale ściśle określonym w ramach współpracy wsparciem technicznym. Bez względu na to, czy automat jest zakupiony, czy tylko wydzierżawiony – serwis jest zawsze tak samo profesjonalny. To z kolei daje gwarancję zadowolenia użytkowników automatów sprzedających jedzenie.

Patrycja Matacz 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.