Menu
  • Menu

    Czy otworzenie pizzerii to ciągle dobry pomysł na biznes?

    Wraz z nastaniem mody na włoskie jedzenie w Polsce niczym przysłowiowe grzyby po deszczu zaczęły wyrastać pizzerie. Te lokale od lat cieszą się ogromną sympatią Polaków, dlatego na mapie kraju powstają wciąż nowe lokale oferujące smaczne, świeże i lekkie jedzenie z gorącego południa kontynentu. Czy otworzenie takiej restauracji dzisiaj nadal ma sens? Tak, ale pod pewnym warunkiem…

    piec do pizzy

    Polacy to już koneserzy włoskiego jedzenia. Pizza przyjęła się u nas lata temu i przez ten czas nie spadła z piedestału. Jest uwielbiana na równi z rodzimym schabowym, dlatego również wymagania wobec tego specjału rosną. Nadal pozostajemy liberalni w stosunku do grubości ciasta i ilości dodatków, ale coraz częściej mamy wygórowane oczekiwania względem jakości składników, elastyczności spodu, ogólnej prezencji dania. Dlatego, jeśli planujesz otworzyć pizzerię to gwarantujemy Ci, że odniesiesz sukces, o ile wyposażysz lokal na wysokim poziomie i będziesz w nim gotował z pasją.

    Zacznij od profesjonalnego pieca do pizzy

    W przypadku restauracji serwującej włoskie jedzenie najważniejszy jest oczywiście profesjonalny piec do pizzy. To element wyposażenia lokalu, bez którego nie obejdzie się żadna pizzeria. I nie chodzi tu o zwyczajny piekarnik, lecz o solidny sprzęt AGD, który będzie łatwy w obsłudze, a przy tym bardzo wydajny. Szczególnie rekomendowane przez specjalistów sklepu Technica są piece dwukomorowe do pizzy. Umożliwiają one jednoczesne wykonywanie nawet kilka włoskich przysmaków, a więc zdecydowanie skracają czas oczekiwania na zamówienie. Jeśli jednak na początku planujesz małe bistro, piec do pizzy jednokomorowy może w nim najlepiej spełnić swoją rolę.

    Ważny piec do pizzy

    W Twoim mieście na pewno działa już nie jedna pizzeria. Zapewne zrobiłeś dokładne badanie konkurencji, zanim zdecydowałeś się na otworzenie swojej restauracji. Teraz zastanów się, czym możesz zaskoczyć mieszkańców i wyróżnić się na tle pozostałych pizzerii. Naszym zdaniem powinieneś zacząć od inwestycji w najlepszy piec na pizzę.

    Piec do pizzy – bez wątpienia kluczowy sprzęt w każdej pizzeri. Produkt ze zdjęcia dostępny jest w sklepie Technica: https://sklep.technica.pl/piece-do-pizzy.

    •  jeśli masz sprawdzoną recepturę, przygotowanie pizzy zgodnie z przepisem będzie łatwiejsze z pomocą dobrej jakości pieca. Nie będziesz musiał martwić się ryzykiem przypalenia spodu placka, nierównomiernym pieczeniem czy horrendalnymi rachunkami za media. Energooszczędny piec na pizzę może przyczynić się do obniżenia comiesięcznych opłat,
    • szybkiego tempa realizacji zamówień — krótki czas oczekiwania to coś, co na pewno docenią Twoi goście. Piec dwukomorowy do pizzy pozwoli na szybsze pieczenie dań, a w razie mniejszego natężenia ruchu na włączenie tylko jednej komory,
    • łatwego utrzymania w czystości — piece na pizzę ze stali łatwo i szybko umyjesz, a jak wiadomo czystość to priorytet w profesjonalnej kuchni, która chce pretendować do najlepszej w mieście.

    Co oprócz pieca?

    Piece do pizzy to serce każdej restauracji, ale nie tylko one są ważne. Aby Twój lokal funkcjonował jak należy, to znaczy miał wielu klientów i cieszył się popularnością wśród mieszkańców i przyjezdnych musisz zadbać o jego wizerunek. Na równi z dobrze wyposażoną kuchnią liczy się wygodna i komfortowa sala, dobrze oznakowane wejście do lokalu, a także opcja dowozu. Docenione zostanie również korzystanie z oryginalnych włoskich składników i autorskich receptur, które pozwolą uzyskać smak na najwyższym poziomie. Menu włoskiej restauracji możesz nieznacznie rozbudować o dobre pasty czy inne południowe specjały.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *